Program za razvog organske poljoprivrede OADP

Biotehnicki Fakultet

U ponedjeljak 14. decembra 2009. sa početkom u 10 časova, na biotehničkom fakultetu u Podgorici, održaće se promocija projekta “Program za razvoj organske poljoprivrede”- OADP.

U okviru programa za sujede, Danska vlada je opredijelila sredstva za finansiranje razvoja crnogorske organske poljoprivrede i domaćeg tržišta organskih proizvoda. Program je fokusiran na razvoj organske proizvodnje voća i povrća. Pročitaj opširnije

IFOAM Kongres

IFOAM Logo

IFOAM je od 18.-20. juna u Modeni Italija, održao 16. svjetski kongres organske poljoprivrede. Tematski, kongres bio je zasnovan na načelima IFOAMA-a kao što su zdravlje, briga o životnoj sredini, fer trejd i sl.

Ostale tačke interesa bile su regionalne vrijednosti, saradnja svih aktera sektora organske poljoprivrede kao i inovacije u smislu novih pristupa bavljenjem organskom poljoprivredom.

Cilj IFOAMA-a je da u narednom periodu poveže različite regione, kulture i uključi što je više moguće nauku u jačanje pokreta organske poljoprivrede, održava kongrese, seminare, forume u te svrhe. Pročitaj opširnije